جوان آنلاین: درحالی که رژیم صهیونیستی سعی داشت حمله اخیر به امدادگران سازمان ملل در غزه را ماستمالی کرده و از زیر بار این جنایت شانه خالی کند، پس از افشای جزئیاتی از این کشتار در رسانهها اعتراف کرد که سربازان این رژیم به خاطر احساس ترس مجبور شدهاند به آمبولانس امدادگران شلیک کنند. حملات اسرائیل به سازمانهای امدادرسان در غزه نشاندهنده یک روند خطرناک است که موجب تشدید رنجهای غیرنظامیان و کاهش توان امدادگران برای ارائه کمکهای لازم میشود.
با اینکه در وضعیت فاجعهبار غزه، سازمانهای امدادرسان و بشردوستانه نقش حیاتی در ارائه خدمات پزشکی، غذایی و حمایتی به غیرنظامیان ایفا میکنند، رژیم صهیونیستی به اندک امدادگران باقی مانده در این باریکه نیز رحم نمیکند. در آخرین مورد از این دست جنایتها که توسط ارتش اشغالگر انجام شد، مقامات تلآویو قصد داشتند با اسناد دروغین، خود را تبرئه کنند، اما رسانهها کذب بودن این روایت را افشا کردند.
بر اساس گزارش «نیویورکتایمز»، ویدئوی جدیداً کشف شده از تلفن همراه یک امدادگر که جسدش در اواخر ماه مارس در گوری دستهجمعی در نوار غزه پیدا شد فاش میکند این روایت رژیم صهیونیستی که مدعی است خودروهای آمبولانس و آتشنشانی تیمهای هلال احمر و دفاع شهری غزه به دلیل روشن نکردن چراغهای جلو و چراغهای هشدار «به صورت مشکوکی جلو آمدند»، هدف قرار گرفتند، درست نیست. نیویورکتایمز گزارش داده است: «این ویدئو نشان میدهد که خودروهای آمبولانس و آتشنشانی حامل این امدادگران در زمانی که سربازان اسرائیلی به روی آنها آتشگشودند به وضوح علامتگذاری شده و چراغهای اضطراری آنها روشن بوده است.» نیویورکتایمز اعلام کرد که این ویدئو را از یک دیپلمات ارشد در سازمان ملل گرفته و درباره موقعیت مکانی و زمانی آن تحقیق کرده است. این روزنامه امریکایی نوشت: در ویدئو صدای یک امدادگر که در لحظه تیراندازی شهادت خود را میگوید، شنیده میشود. نبال فرسخ، سخنگوی هلال احمر فلسطین اظهار کرد: امدادگری که این ویدئو را ضبط کرده، روی سرش جای شلیک گلوله وجود داشت.
سرهنگ «نداو شوشانی»، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی چند روز پیش ادعا کرد نیروهای این ارتش به یک آمبولانس به صورت تصادفی حمله نکردند بلکه چند خودرو درحالی شناسایی شدند که به طرزی مشکوک در حال آمدن به سمت سربازان اسرائیلی بودند بدون آنکه چراغهای جلوی خود را روشن کرده باشند یا سیگنالهای اضطراری بفرستند و این مسئله سربازان را به شلیک به سمت آنها وادار کرد. پس از گزارش نیویورکتایمز ارتش صهیونیستی روایت دروغین خود را پس گرفت و اعتراف کرد که آنها را با وجود اینکه مسلح نبودند، به قتل رسانده، چراکه سربازهایش احساس خطر کردند. شبکه عبری «مکان» گزارش داد: ارتش اسرائیل نتایج تحقیق درباره حمله ماه گذشته در رفح به کادر امدادی را به «ایال زمیر» رئیس ستاد ارتش ارائه خواهد کرد. به گزارش این رسانه عبری، این تحقیق با هدایت «یانیو عاسور» فرمانده منطقه جنوبی ارتش انجام شد و ترتیب اتفاقات رخ داده در منطقه «تلالسلطان» در رفح را نشان داد.
حملات اسرائیل به سازمانهای امدادرسان، بهویژه در دورههای اخیر، باعث افزایش انتقادهای جهانی از جمله از سوی سازمانهای حقوق بشری، سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالمللی شده است. بسیاری از کشورها و سازمانهای جهانی این حملات را محکوم کرده و خواستار تحقیق و محاکمه مسئولان آن شدند. علاوه بر این، سازمانهای امدادی مانند صلیب سرخ و پزشکان بدون مرز نیز درخواست کردهاند که با توجه به وضعیت بحرانی غزه، شرایط ایمنی برای کارکنان امدادی فراهم شود. طبق کنوانسیون ژنو و دیگر توافقات بینالمللی، حمله به امدادگران و خودروهای پزشکی که تحت حمایت پرچمهای بشردوستانه قرار دارند، یک نقض آشکار حقوق بشر و قوانین جنگ به شمار میرود، اما ارتش اشغالگر در جنگ غزه نشان داده که به این قوانین بینالمللی پایبند نیست و تاکنون صدها نفر از کارکنان سازمان ملل را به خاطر کمکهای انساندوستانه به فلسطینیان کشته است. جنایات اسرائیل در غزه همه مرزهای ضد انسانی را درنوردیده و آنگونه که رئیس هلال احمر فلسطین اعلام کرد رکوردهای وحشتناکی در جنگ غزه شکسته شده است.
غزه ۳۷ روز کمکی دریافت نکرده
بهرغم فشارهای بینالمللی برای بازگشایی مسیرهای کمکرسانی به مردم غزه، اسرائیل اجازه نمیدهد هیچ کمکی به این باریکه وارد شود. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز یکشنبه اعلام کرد: از دوم مارس هیچ کمکی وارد غزه نشده و این امر منجر به کاهش مواد غذایی، آب و تجهیزات پزشکی شده است. بر اساس گزارش شبکه العربی، یونیسف همچنین تأکید کرد، احتمال میرود که میانگین سوءتغذیه و بیماریهای واگیردار موارد فوتیهای کودکان را افزایش دهد. پیشتر یونیسف اشاره کرد: محاصره تحمیلی علیه نوار غزه و جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه پیامدهای فاجعهباری برای یک میلیون کودک این منطقه خواهد داشت. صندوق کودکان ملل متحد اعلام کرد: «ادامه این شرایط سوءتغذیه و بیماریهای مختلف در میان کودکان نوار غزه را افزایش داده و باعث رشد میزان مرگ و میر در میان آنها میشود.» اسرائیل با این جنایت سعی دارد از گرسنگی به عنوان سلاحی برای تحت فشار قرار دادن فلسطینیان استفاده کرده و آنها را مجبور کند تا از غزه فرار کنند. با این حال، ۲ میلیون ساکن این باریکه در برابر دشمن اشغالگر تسلیم نشده و حاضر به مهاجرت از دیار خود نیستند.